Slide

Községi Önkormányzat Védőnői Szolgálata

Cím: 2886 Réde, Rákóczi tér 13.
Védőnő: Halmainé Herman Csilla
Telefon: +36-30/651-7817
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Tanácsadási időpontok:

Kedd: 13-15 óráig Gyermek Tanácsadás
Csütörtök: 12-13 óráig Fogadóóra
Csütörtök: 13-15 óráig Várandós Tanácsadás


Védőnői státuszvizsgálatok elvégzése, testméretek ellenőrzése, valamint a szülővel közösen kitöltjük a gyermek szomato-mentális fejlettségére vonatkozó kérdőívet. Személyre szabott táplálási, gondozási tanácsokkal látom el az édesanyákat. Ennek előnye, hogy a szülő helyben képet kap a felmerülő problémákról, további szakvizsgálatok szükségességéről, jobban együtt tudunk működni a gyermek egészsége érdekében. 

Rédén havonta 1 alkalommal gyermekgyógyász szaktanácsadás történik a gyermekorvossal együtt egészséges csecsemők, és kisgyermekek részére. (Dr. Kiss Katalin Bábolnáról) Felvételre kerülnek az újonnan jelentkező kismamák. Itt történik a kórelőzmény felvétele, terhes kiskönyv kiadása, rutinvizsgálatok elvégzése, valamint a kismamák szakorvoshoz utalása. 


Óvoda-iskolaegészségügyi munka

Minden tanév elején munkaterv készül az egész évre vonatkozólag, és ennek megfelelően történik az éves óvoda-iskola eü. munka ütemezése. Az iskola egészségügyi törvény értelmében, a 2-4-6-8 osztályokban évente kötelezően teljes körű védőnői-orvosi vizsgálat van. 

A védőnői előkészítés során az alábbi vizsgálatokat minden gyermeknél elvégzem:

- testméretek (súly, magasság, körfogatok)
- vérnyomás
- látás, hallás vizsgálata
- színlátás vizsgálata, strúma szűrése
- mozgás szervi szűrés

A szülőket levélben értesítem a vizsgálatok eredményéről és szükséges szakorvosi vizsgálatokról. Negyedévente, illetve szükség esetén gyakrabban tisztasági vizsgálat történik. Fejtetvesség előfordulásakor a fertőzés észlelésétől, annak lezajlásáig 2 hetente szűröm a gyermekeket.   


Kampányoltások lebonyolítása

Dr. Bartha Katalinnal  végezzük az iskolás gyermekek kampányoltásának lebonyolítását. Az alábbi osztályok részesülnek kötelező kampányoltásban:

  • 6. osztályban Kanyaró elleni és Di-Te emlékeztető oltás
  • 7. osztályban Hepatitis-B elleni védőoltás, mely két részből áll
  • 7 osztályos lányok igény esetén HPV oltásban részesülnek.

Keresés

Réde község hivatalos honlapja
www.rede.hu
Slide 1
Slide 1
Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!

Keresés