Slide

 „ A kisgyermek amit hall, elfelejti, amit lát, már inkább megjegyzi, de amiben tevékenyen részt vesz, az bizonyára  belevésődik az emlékezetébe.”

    /Kodály Zoltán/

Réde-Bakonybánk Körzeti Óvoda 

Cím: 2886 Réde, Kinizsi utca 15.
Telefon: 06 34/374-240
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Intézményvezető: Gyarmati-Vaskó Zsanett


Tagintézményünk: 
Réde-Bakonybánk Körzeti Óvoda Bakonybánki Tagóvoda

Cím: 2885 Bakonybánk, Kossuth Lajos utca 27.
Tagintézményvezető: Bognár Alexandra

 

Az óvoda alaptevékenysége: A 3-7 éves korú gyermekek óvodai nevelése, iskolai előkészítése.

Óvodánk jellemzői

Óvodánk a Réde-Bakonybánk Körzeti Óvoda elhelyezkedése figyelemre méltó, hiszen az Esterházy- kastélypark bejáratánál található, ódon épület, közvetlen szomszédságban a természettel, mely tevékenységközpontú nevelésünknek elengedhetetlen része. A természet közelsége jelen van foglalkozásaink alkalmával, séták, kirándulások, madár- és vadetetés, környezetvédelem és fenntarthatóság gyakorlati beépülése mindennapjainkban. Műemlékvédelmi épületeink látogatása által betekintést nyerhetünk a községünk múltjába, mely megjelenik hagyományink őrzéseiben. Arra törekszünk, hogy gyermekeink megtanuljanak eligazodni környezetükben, képesek legyenek a kooperációra és a kommunikációra, valamint sajátítsák el a megfelelő magatartásformákat. Célunk a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődésének és a gyermeki személyiség kibontakoztatásának elősegítése az életkori és egyéni sajátosságok és az eltérő fejlődési szintek figyelembevételével. Az iskolai életre való alkalmasság képességének kialakítása. Szeretnénk, derűs, változatos, tevékeny, élmény-gazdag óvodai életet biztosítani számukra.

Intézményünk jelen pillanatban egy csoporttal működik, tagintézményünk Bakonybánkon található, mely szintén egy csoportos óvoda.

Fenntartónkkal, Réde Község Önkormányzata és Képviselő testületével együttműködő kapcsolatunk mutatója, hogy intézményünkben folyamatos a felújítás, korszerűsítés, melyben a szülők segítségére is számíthatunk.  


Intézményünkben lehetőségük van gyermekeinknek a fakultatív programokra is:

Ilyen például: Hittan oktatás, néptánc oktatás, mazsorett oktatás, a Magyar Labdarúgó Szövetség által működtetett OTP Bank Bozsik Intézményi Programja.

Óvodánk ad helyszínt a védőnő által szervezett Baba-Mama Klubnak is, hol a leendő óvodások és szüleik ismerkedhetnek meg az óvodai csoporttal. 

Keresés

Réde község hivatalos honlapja
www.rede.hu
Slide 1
Slide 1
Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!

Keresés