Ügymenetek

Víziközmű-társulat ügymenetei:

 

Kedves Ügyfelünk!

Amennyiben az ingatlan tulajdonviszonyában változás következik be, kérjük 15 napon belül szíveskedjen bejelenteni a Víziközmű-társulathoz.

Tulajdonosváltás esetén:

 • Ha Ön eladta ingatlanát, kérjük fáradjon be a Víziközmű-társulathoz, és az adásvételi szerződést szíveskedjen magával hozni.
 • Amennyiben az ingatlanra Ön kötött Lakáskassza Előtakarékossági Szerződést (LTP) - amely a Víziközmű-társulatra van engedményezve - abban az esetben a társulat nyilatkozik, hogy hozzájárul a szerződés megszüntetéséhez, vagy módosításához.
 • Ha úgy dönt, hogy az LTP szerződését nem szünteti meg, akkor a társulat leveszi a szerződésről a zárolást, és ön a megtakarítási időszakon belül bármilyen lakáscélú felújításra felhasználhatja a megtakarítását, vagy a lejárat után szabadon felhasználhatja. (Az LTP számlájával kapcsolatban bővebb felvilágosításért, kérjük forduljon bizalommal bármely OTP fiókhoz.)

 Bármelyik megoldást választja,  mindenképpen szükséges befáradnia a társulathoz, hogy az ügyintézéshez szükséges nyilatkozatot ki tudjuk állítani, amely hiányában az OTP  fiók nem tud az Ön ügyében eljárni.

 

Elhalálozás esetén:

 • Amennyiben az elhunytnak volt lakáselőtakarékossági (LTP) szerződése - amely a vízközmű-társulatra volt engedményezve - fel kell tüntetni a hagyatéki jegyzékben az LTP szerződést.
 • Amennyiben úgy döntenek, hogy az ingatlan nem kerül eladásra, akkor az elhunyt LTP szerződése folytatható, de az örökösöknek meg kell egyezni abban, hogy ki fogja a továbbiakban fizetni a havi törlesztő részleteket és a többi örökösnek le kell mondani az ő javára az LTP szerződésről.
 • Amennyiben az ingatlan eladásra kerül, abban az esetben meg kell várni a jogerős hagyatéki végzés és a már korábban ismertetett módon kell eljárni. (Lásd. Tulajdonosváltás esetén:...)
 • Ahogy a hagyatéki végzés jogerőre emelkedik be kell fáradni a Víziközmű-társulathoz a jogerős hagyatéki végzéssel és a halotti anyakönyvi kivonattal.
 • Egy kérelmet kell benyújtani, amelyben feltüntetik, hogy szeretnék az LTP szerződést átíratni az örökös nevére. A Víziközmű-társulat kiadja az örökös/ügyfél részére a nyilatkozatot, miszerint hozzájárul a szerződés módosításához.
 • A jogerős hagyatéki végzéssel, a halotti anyakönyvi kivonattal, a szerződés ügyfélpéldányával és a Víziközmű-társulat nyilatkozatával kell befáradni az (ország bármelyik) OTP fiókjába és ott tudják elintézni a névátírást. (Ezen iratok hiányában az OTP nem fogja átírni a szerződést az új ügyfél nevére.)

 

2006-ban kötött lakástakarék-kassza szerződés lejártakor:

 • Az OTP Bank megküldi a szerződéshez kapcsolódó válaszlapot, amely a szerződő fél nevére és címére érkezik.
 • Ezt a válaszlapot aláírva szíveskedjen eljuttatni a társulathoz (2886 Réde, Széchenyi I. u. 27. - Önkormányzat épülete 1. emelet)

Szíves együttműködését köszönjük!

Additional information